lördag, juli 06, 2013

Transportering

Tänkte berätta lite om hur våra hästar åker och vad de har för matvanor :) 

När vi åker så här långt får de röra på sig innan avfärd. Promenera lite o sen trava av sig på lina. De åker alltid med lindat när vi åker lite längre sträckor. Mest för att undvika svullnader. Nästan ingen av våra hästar åker med bakskydd eftersom de inte gillar de så de brukar vara lindade bak även korta sträckor alternativt att de har damasker. Boots har de också! 

Hästarna äter aldrig under färd utan vi brukar stanna för att de ska få äta och dricka. Jag brukar alltid blöta höet lite eller lägga på betfor så att det inte blir så dammigt. Jag brukar blanda ihop en liten röra med betfor och havre så att de får i sig lite näring och vatten. Är de dåliga på att dricka så funkar det ganska bra eftersom havren ligger o flyter på utan och då får de i sig lite vatten när de försöker äta havren:) 

Vi försöker hålla de vanliga tiderna på ett ungefär dvs 7, 12 och 16 men det beror ju lite på. Frukost får de oftast tidigare när vi åker tidigt. Viktigt att de får stå i lugn o ro och tugga så att dem inte drabbas av stresskolik. 

Påvägen hem från endagars tävlingar är dem oftast alltid lerade. Enkelt o smidigt att göra klart hästen på en gång istället för att göra det hemma också. De allra flesta står stilla och kan egentligen åka utan men det är ju bäst att vara på den säkra sidan!!

Hoppas ni fick reda på nåt kul eller blev lite smartare ;) 



Inga kommentarer: